Monday, March 19, 2012

Green Screen 2nd! mcm mana nak jadi superman?!

Salam + Bismillah + Selamat Sejahtera


Seperti yang telah musQ janjikan dalam beberapa entry yang lepas, musQ akan post kan entry tentang advance green screen yang musQ telah produced!


advance?? advance la kononnn ^_^


Secara ringkasnya video ini musQ ingin buat ala-ala seperti dalam berita ataupun laporan kaji cuaca yang selalu anda tengok dalam tv tu kan. So, musQ telah pon produce something yang seakan2 seiras dengan nya.


YA! semuanya hanya menggunakan Green Screen!Gambar : Menunjukkan contoh bagaimana pemberita sedang membentangkan laporan kaji cuaca, ini adalah antara contoh teknik green screen yang digunakan. Sebenarnye di belakang pemberita tu tiada imej seperti yang ditunjukkan. Dia perlu menghafal setiap tempat yang ada di dalam peta tersebut sebelum bersiaran.

Video di atas menunjukkan salah satu contoh video yang menggunakan editing green screen.

Jadi sekarang anda dah tau kan macam mana SUPERMAN yang anda minati dulu tuh boleh terbang di udara??


SOOOOO easyyyyyyyyyyyyyyyyyyy~~ ^_^Tapi tak berapa bestlah kalau musQ asyik post video orang lain kan. So musQ serta kan sekali video yang telah musQ buat yang bertajuk "KENDERAAN UTHM BERGERAK SELAJU 500km/j"
Nak tau betol atau tidak kenderaan di UTHM bergerak selaju 500 km/j, ayuh saksikan video klip di bawah!VIDEO DARIPADA musQ
sori kalau muka hensem sangat =.=
p/s seluruh orang mukmin tuh bersaudara kan? so, kenapa nak ade gadoh2 nak perpecahan? so jadi superman di kalangan anda yang boleh merubah keadaan sekeliling anda menjadi lebih baik keadaannya. InshaAllah

No comments:

Post a Comment